Thursday, July 3, 2014

Suku Akhir World Cup 2014

Rasa nyer ni first time aku buat entri pasal World Cup 2014. Tak sempat nak buat ulasan sendiri. Hehehe... Apa pun, team aku dua2 dah tersingkir. Korea Selatan awal2 lagi dah bungkus. Team dah tak power macam era Park Ji Sung ngan Ahn Jung Hwan dlu. England yang power dengan liga EPL nyer pun dah awal2 lagi book tiket flight balik. Tengok style permainan pun tau dah memang tak boleh pergi jauh.


world cup 2014, quarter final, suku akhir


Sebab dua2 team aku sokong dah tersingkir, so haruslah aku pilih team baru untuk aku sokong. Baru la ada motivation sket untuk tengok tengok World Cup. Hehehe... Pilihan aku adalah team Netherland (Holland) sebab aku sker dengan corak permainan diorang walaupun team ni belum tentu boleh jadi juara atau tak. Team2 lain yang aku rasa boleh jadi champion adalah team Brazil, France dan Germany.


p/s: team korang macam mana? tersingkir awal jugak ke?


6 comments:

Sylarius Yusof said...

Tahun ni aku prefer team-team yang underdog. So, pilihan yang ada aku sokong Costa Rica, then Colombia, lepas tu baru Belgium. Seronok sokong team yang biasa-biasa ni. Thrilled dia lain macam. Kalah dok menyeghongen, menang pun dok menyeghongen. Hehe

aswadz said...

belgium walaupun underdog, tp still nampak power juga. cuma finishing agak kurang bila aku tgk match lawan USA ari tuh. extra time baru tajam finishing dia.

tarmizi said...

AKU BRAZIL GERMAN NETHERLAND

Azlan Strider said...

team aku (spain) pun terkeluar awal plak..so marilah kita menjadi lalang..hahaha..aku tatau nak sokong mana..rasa mcm nk sokong germany tapi penyokong dorang nmpak cam berlagak plak..hehehe..menabung KKBOX sini

Regards,
-Strider

Aisya A. said...

dua team sy sokong, satu team lagi awal2 sudah bungkus. yg satu lagi masih lagi bertahan.

amboi komen Azlan kat atas ni mcm bikin panas je. Hahahahaha!

aswadz said...

@tarmizi: amboi, sumer hang sapu ek. hahaha...

@azlan: germany jumpa brazil. susah tuh.

@aisya: penyokong germany ke? hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...