Sunday, July 6, 2014

Lost Paradise Resort Feringghi

Awal bulan Jun hari tuh aku sambut anniversary ngan wife aku. Disebabkan bulan Mei ari tuh baru je berjalan ke Cherating, so anniversary tahun nih malas nak drive jauh2 dah. So cari tempat yang dekat2 je. Jadi pilihan kitorang adalah untuk melepak kat Batu Feringghi je. Masa kat Feringghi ni, aku ngan wife aku duduk kat Lost Paradise Resort Feringghi.


lost paradise resort feringghi, resort penang


Kalau korang bawak kereta laju, mungkin korang tak perasan pun entrance resort ni. Tapi Lost Paradise Resort ni antara hotel terawal yang korang akan jumpa kat Feringghi. Nak senang lagi, korang lepas je masjid terapung, kena alert dah.


lost paradise resort feringghi, resort penang


lost paradise resort feringghi, resort penang


Masa check kat website dia, takde 1 katil queen saja. Ada 1 katil queen dengan katil single. So kitorang ambil je la. Rate RM 290 untuk bilik Superior Triple Room. Tapi on the day, dia tunjuk yang bilik Superior Triple Room tu rupa nyer bilik kat area lobi ni je. Kalau korang perasan, bilik tu hujung sekali.

Tapi bagi aku okay je. Sebab aku survey pun, bilik tu nice. Bilik mandi pun. Cuma takde bath tub je. Tapi aku try negotiate. Minta dia keluarkan katil single tuh. Luas sket ruang. Tapi last2 dia bagi aku bilik Superior yang superb...


lost paradise resort feringghi, resort penang, bilik lost paradise resort


lost paradise resort feringghi, resort penang, bilik lost paradise resort
 [Bahagian dalam bilik]


Bilik yang dia bagi ni memang best. Cuma kena menapak jauh sket sebab bilik ni yang paling hujung sekali. Tapi takpe. Berbaloi. Oh ye. Rekaan dalaman setiap bilik kat Lost Paradise Resort ni bertemakan ala2 Bali. So kalau nak feel ala2 Bali sket, meh datang tdo kat sini. Sesuai untuk honeymoon.


lost paradise resort feringghi, resort penang
[Saje snap gambar pintu bilik orang laen. Hahaha...]


Kat bawah ni korang boleh tengok beberapa pemandangan di Lost Paradise Resort Feringghi.


lost paradise resort feringghi, resort penang


lost paradise resort feringghi, resort penang


lost paradise resort feringghi, pokok tertua di feringghi
[Pokok tertua di Feringghi, kata wife aku]


lost paradise resort feringghi, resort penang


lost paradise resort feringghi, resort penang
[Tempat bersantai petang2]


lost paradise resort feringghi, resort penang
[Belakang pintu ni tempat parking kereta sebenar nyer]


lost paradise resort feringghi, resort penang, pemandangan resort


Bagi aku, Lost Paradise Resort ni memang terbaek untuk honeymoon. Lagi2 kalo korang minat bilik style Bali. Untuk family pun sesuai. Sebab dia ada banyak bilik yang ala2 apartment. Kalo korang berminat, korang boleh la rujuk poskad kat bawah nih.


lost paradise resort feringghi, resort penang


10 comments:

zuhdi sanusi said...

hepi annvsry.,

Azlan Strider said...

santai jugak tempat ini dari segi pemandanganya..resort dia pun nampak macam bersih...hehehe

Regards,
-Strider-

Azlan Strider said...

santai jugak tempat ini dari segi pemandanganya..resort dia pun nampak macam bersih...hehehe

Regards,
-Strider-

aienzunnur said...

Wooo...nmpk best mcm paradise..heee

Pha Is said...

hepy anniversary..

husna zahidi said...

sesuai dgn namanya lost paradise..org tak ramai mmg privacy habis utk merpati dua sejoli..hehehe..

Azrin Rahim said...

hepi anniversery

Aisya A. said...

cantik lahh.. tengok gambar pun santai aje.. hehe

aswadz said...

@zuhdi: hahaha... terima kasih.

@azlan: agak bersih dan terjaga juga la.

@aien: baru la feel duduk kat paradise. wahahaha...

@phais: terima kasih.

@husna: sesuai bagi sape2 yang perlukan privacy.

aswadz said...

@azrin: terima kasih.

@aisya: tempat santai paling best melepak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...