Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Saturday, July 11, 2015

Jumpa kat Neraka

Nak dijadikan kisah, ada seorang member aku yang duduk nun jauh di tengah Semenanjung Malaysia belah berat, senang citer Selangor, tersepit antara 2 benua belah pihak disebabkan certain2 situasi. Tapi aku malas nak citer kan pasal situasi tu, sebab takut salah citer, jadi fitnah la pulak.

Tapi disebabkan situasi tersebut, dia kena pulau dengan housemate dia. Housemate dia semua geng tabligh. Mungkin diorang ingat member aku ni tergolong dalam golongan yang tak baik kot. Sebab tu diorang pulau. Tapi kalau diorang tak bangun Subuh, member aku ni la yang kejutkan diorang, ajak berjemaah. Tapi skang ni kalau member aku tak bangun, haram diorang nak kejutkan.

So bila member aku ni citer kat kitorang (aku dan member2 yang lain), rasa macam panas la. Nape buat macam tu. Tak mencerminkan ke"tabligh"an (agak2 dalam kamus wujud tak perkataan ni) langsung. Aku pun apa lagi, terus cakap kat member aku tu, "Hang bagi surat sentap kat housemate hang. Dalam tu hang tulis nanti aku claim pahala ngan korang kat neraka". 

Pastu member aku reply, "Confirm dah la aku masuk neraka ni?"

Damn... Salah sebut... Nak sebut padang mahsyar sebenar nyer.


sentap, chill lah


11 so full of themselves :

aRz MoHa said...

sentap pulak kawan tu ya. tabligh otu bagus cuma ada sesetengah yang membawakan yang tidak baik

aswadz said...

memang pun...

Dunia Zumal said...

Mana tak sentapnya, neraka kot... Hehe...

Kakak Tiri Cinderella said...

Gulp. Haha Cover cepat sebelum kesentapan makin merebak.

ewanthology said...

hahaha... salah bagi nasihat pulak

Aisya Ahamad said...

Mmg panas oh kalau org mcm tu.

Sabar je la. Dh la nasib kawan mcm tu, dgr nasihat begitu plak. Hehe

aswadz said...

@zumal: tu la. tersilap sebut.

@cinderella: member buat2 sentap je. dia paham dah.

@ewan: hehehe...

@aisya: tu la. kesian gak ngan nasib member aku yang sorang ni.

Syazana Zainn said...

Hihi tersasul ye
ala tak seme org yg macam warak tu baik

Ada juga org appearance die biasa je
Tp semayang cukup

So tak bleh nak judge orang
Tapi tu la from appearance orang akan lihat dulu kan

Pha Is said...

hahah. tu okay lagi, dari budak mana ntah dalam FB, kata "aku tuntut kat padang maksirat"

mana dia cari ntah padang maksirat tu.. hahaha

Khai♥Rin : anies said...

Hahaha mcm2

aswadz said...

@syazana: btol tu. appearance la yg orang akan judge dlu.

@pha_is: hahaha... padang matsirat langkawi kot...

@anies: hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...