Wednesday, March 28, 2012

Adakah ini UFO?

Hahaha... Terlalu awal untuk mengatakan objek yang NASA tangkap ni merupakan objek UFO.




Selalu nyer benda2 yang ada kaitan ngan UFO ni adalah hoax. Begitu juga dengan gambar ini. Mungkin ada kisah laen di sebalik penangkapan gambar objek yang dikatakan menyerupai bentuk kapal angkasa. Maybe it is just another thing floating on the universe and mistaken for spaceship.

Apa pun, image yang korang tengok tu merupakan gambar yang ditangkap semasa berlaku nyer solar flare dan terkena planet Utarid. Pada waktu yang sama, objek yang berhampiran dengan planet tersebut turut terkena solar flare. Maka terhasillah image seperti gambar yang korang tengok tadi.

So, apa pendapat korang? UFO atau bukan? Pada pendapat aku, aku rasa tu bukan UFO la. Macam aku cakap tadi, ada banyak benda yang floating kat alam semesta yang kita masih tak tahu. Or maybe it is just an asteroid that looks like spaceship. Even batu kat Bumi pun kadang2 ada gak yang bentuk pelik.




[Yang ni nampak cam edit pun ada]


Sumber: Yahoo! News


9 comments:

LydSunshine said...

ntah ye ke tak kan?

Aida Omar said...

kadang2 benda tu kebetulan je kan.. semua hanya Allah saja yang tahu. :)

Koding said...

UFO = Benda terbang yang tak dpt dikenalpasti ...

bebeldotsorang said...

Wallahualam..huhu

Botak said...

ufo tu pon entah ade ke tak..

aswadz said...

@ladysunshine: ntah ler.

@aida: btol tuh.

@koding: hehehe...

@bebeldotsorang: wallahualam.

@botak: ntah la kan.

ShahzCudin said...

hmm.. asal nampak pelik je kate UFO..klo kt bumi ni klo nmpk pelik je kata hantu

Cik tikah said...

cik tikah percaya UFO wujudlah. huhu

aswadz said...

@shahzcudin: hahaha... btol tu.

@cik tikah: aku pun percaya gak. tp dlu la. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...