Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Wednesday, April 4, 2012

5 Bilik Tidur yang WOW!!

Hari ni aku nak share ngan korang 5 buah bilik tdo yang kalo korang tengok, korang mungkin akan ter"wow" ngan decoration aka kemewahan bilik2 tersebut. Orang miskin macam aku ni bole tengok je la. Pastu publish kat blog. Hahaha...


[Bilik tdo ngan swimming pool plus water slide]


Kalo bilik tdo korang dah ada swimming pool ngan water slide, mesti korang akan wat dunno je kalo member korang ajak gi lepak kat waterpark. "Apa? Bukit Merah? Gambang? Sunway Lagoon? Pfffttt..." Memang sejuk la bilik ni sebab ada swimming pool. Masalah panas waktu tengah2 malam pun tak jadi hal dah sebab kalo panas apa susah. Terjun la masuk kolam. Jangan masa tdo tergolek masuk kolam sudah.


[Lampu neon menyinari bilik waktu malam]


Perghhh... Yang ni nampak cantik dan macam best je. Cool tak kalo malam2 bilik korang diterangi ngan cahaya lampu neon? Mesti la cool kan. Bandar2 kat Malaysia ni pun blom tentu sumer ada lampu neon. Bilik Cik Neon pun blom tentu ada lampu neon kan. Hik3... Tapi kat bilik tdo korang ada. Haaaaa... Tapi bil api confirm mencanak la. Tapi kalo ada bilik ni, dah sah2 kaya kan. Jadi apadehal kan.


[Bilik tdo ngan hiasan mural pada dinding]


Bilik tdo berdindingkan cat satu warna kadang2 membosankan. Lagi2 kalo warna dinding tu tak mengancam. Sayu. Layu. Untuk memeriahkan suasana bilik tdo untuk menjadikan nyer lagi mewah dan tampak eksklusif adalah dengan mengupah pelukis mural untuk melukis mural kat dinding bilik korang. Tapi kalo korang ada adik kecik yang rajin melukis, mungkin akan ada lukisan mural free kat dinding bilik tdo korang. Baek korang pi check.


[Faux stone sebagai dinding bilik]


Kalo rasa lukisan mural pada dinding bilik tdo tak cukup mewah, pecah dinding asal dan guna faux stone sebagai dinding. Baru la mewah. Adik kecik nak melukis mural free pun tak dapat. Hahaha... Owh yea, aku tak tau faux stone tu dalam BM apa. Google translate kata batu palsu. Ikut korang la nak percaya ke tak. Hehehe...


[Bilik tdo dengan cermin kaca mewah]


Bilik tdo mewah kena la hias ngan cermin yang mewah kan. Baru la classy dan membuatkan tetamu kata "Woww!!" bila masuk bilik tdo korang. Tak kan bilik tdo power, tapi pakai cermin yang style gantung guna skru/paku tuh. Tak woww la der. Tapi kalo letak cermin mewah banyak sangat, probability untuk terserempak ngan hantu cermin adalah lebih tinggi. Hahaha...


p/s: amacam? ada terkeluar perkataan "woww" tak dari mulut korang?


8 so full of themselves :

shiema sufian said...

Shiema nak bilik number 2 (:

aswadz said...

sila2...

Aida Omar said...

wow!!!! untungla bilik tidur kita bersawang je. itu je hiasan yang mampu. haha (nampak benar pemalasnya)

LydSunshine said...

Semua benda nak letak dlm bilik. Pemalas benor tuan punye bilik tu. Ni mesti tanak bercampur dgn orang ramai ni.

Cik tikah said...

pergh! org kaya je mampu buat mcm ni. haha

aswadz said...

@aida: bilik aku pun style bersawang gak. bila ada angin, cantik je sawang tu beralun. hahaha...

@lydsunshine: agak nyer la tu.

@tikah: mmg pun.

Syahirah Shahril said...

dekat mana ni?

aswadz said...

x tau la. yg penting, bkn kat malaysia la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...