Sunday, February 2, 2014

3D Trick Art Museum

Hari tuh lepas balik daripada Johor, aku singgah Shah Alam. Ada hal nak kena settle kat KL. Jadi singgah kat Shah Alam sebab dah book hotel kat situ. Aku kalo ada hal kat KL, aku prefer tdo kat Shah Alam. Rasa macam best je lepak kat Shah Alam. Tak tahu sebab apa aku rasa macam tuh.

Berbalik ke topik. Alang2 dah ada kat Shah Alam, wife aku ajak aku gi I-City, nak masuk 3D Trick Art Museum. Murah je fee dia. RM 10 sorang. Tapi 3D art dia kat dalam tuh, mungkin tak banyak sangat. Jadi kalo korang nak manfaatkan RM 10 tuh, korang amek la gambar kat sumer bahagian, instead of korang jalan2 takde tujuan. Kalo korang berjalan je, nescaya tak sampai 10 minit korang dah keluar dah.

Nak tengok apa yang menarik kat dalam?


trick art museum, i-city, shah alam
[Nak naek tangga ke tingkat atas?]


trick art museum, i-city, shah alam
[Nak buat gaya tertolak, tapi nampak macam aku lak tolak]


trick art museum, i-city, shah alam
[Jom follow ekspedisi aku menjelajah ke dunia piramid]


trick art museum, i-city, shah alam
[Gaya hantu cermin yang tak menjadi. Hahaha...]


trick art museum, i-city, shah alam
[Kalo ada hati nak jadi matador, boleh datang kat sini amek feel dlu]


trick art museum, i-city, shah alam
[Ingat tak berat ke sampan nih. Nampak tak kerutan kat muka aku tuh?]


trick art museum, i-city, shah alam
[Tengok gambar pun dah gayat, apatah lagi kalo mendaki]


trick art museum, i-city, shah alam
[Tak sempat menyorok, so kena denda]


trick art museum, i-city, shah alam
[Kalau aku kaya...?]


trick art museum, i-city, shah alam
[Walaupun terdampar di lautan, tab di tangan takkan ku lupakan...]


trick art museum, i-city, shah alam
[New nemesis, buku bertemu ruas]


Ada banyak lagi sebenar nyer. Tapi kalo aku letak satu per satu, jadi berjela la pulak entri ni. So yang laen2, aku compile kan dalam dua gambar kat bawah nih.


trick art museum, i-city, shah alam


trick art museum, i-city, shah alam


trick art museum, i-city, shah alam
[K, aku balik dlu. Hehehe...]


--TAMAT--


10 comments:

Muhammad Khairuddin Lim said...

wah...best tu

shafiq hashim said...

Wah Menarik, Tp Jauh...Huhuh

http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/02/big-giveaway-by-iman-zakaria-huda.html

aswadz said...

@khairuddin: menarik kan...

@shafiq: kalo ada kerje/hal kat area shah alam atau kl, boleh la cuba singgah.

Azhafizah Md Nor said...

best ambik gambar dengan lukisan 3D ni..nampak real kan

puteri kasih said...

nampak memang real...ada masa nanti nak juga pergi :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kreatifnya.. cantik dipandang mata..

Pha Is said...

style.. dah ramai kawan yg dah pi.. saya je yg belum sampai lagi kat situ..

aswadz said...

@azhafizah: mmg best.

@puteri: dlm gambar nmpk real. hehehe...

@aiza: hehehe...

@pha is: sila2 kan la pergi. best...

Sylarius Yusof said...

Datang muzium ni kalau tak bawak kamera memang rugi. Takat datang tengok aje la. Hehe

aswadz said...

btol2. kalo x bawak kamera, mmg rugi la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...