Sunday, March 16, 2014

MH 370 Kena Rampas?

Semalam, sedikit sebanyak misteri kehilangan pesawat Boeing 777-200 MH370 milik Malaysia Airlines (MAS) mula terungkai. PM Dato' Sri Najib sendiri yang announce MH370 kena rampas atau sengaja diubahkan haluan nyer semasa press conference. Data yang paling kukuh adalah bila military radar detect pesawat yang diyakini sebagai MH370 still tengah terbang sekitar pukul 8 pagi.


mh370, boeing 777, new route, hijacked


Cuma yang masih menjadi tanda tanya, kenapa, siapa dan bagaimana? Ada kena mengena ke ngan entri yang aku buat Jumaat lepas? Well, it is still remain as speculation since there is no evidence to conclude regarding the matter. Tapi possibility tu tetap ada. Apa pun, MH370 dirampas bermaksud masih ada harapan penumpang dan krew masih hidup. Sama2 la kita doakan mereka. #prayforMH370

Tapi yang pasti, pesawat MH370 ni bukan berada dalam lautan dalam yang gelap yang akan timbul lepas beberapa hari macam spekulasi yang dah viral beberapa hari lepas. Konon2 nyer akan timbul. Siap sruh orang tunggu lagi. Masalah nyer, pesawat ni still tak timbul2 lagi sampai ke sudah. Apa cer???

Dan yang pasti, pesawat MH370 juga tak tergantung antara 3 negara, bak kata bomoh yang asyik nak menampar orang macam buaya je keje nyer. Mungkin dia tak rasa lagi penampar seluruh rakyat Malaysia kot sebab memalukan negara di mata dunia.


9 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hanya Allah je yang tahu kebenarannya.. harap semua penumpang dan krew kapal masih selamat.. pelbagai kemungkinan boleh berlaku jika benar-benar ia dirampas..

zuhdi sanusi said...

da mcm2 spekulasi yg kuar., xtau yg mner fkta yg mana auta., kita tnggu je la iek.,

Sylarius Yusof said...

Makin lama, makin banyak spekulasi yang timbul dari insiden kehilangan flight ni. Kalau dah lama sangat, lebih dari seminggu ni, harapan pun dah makin pudar.

Kesuma Angsana said...

sama2 kita doakn terus untuk MH 370 yer , moga kesudahan yang terbaik

O'gosh Iskandar said...

sama2lah kita doakan yang terbaik buat semua penumpang dan anak kapal...amin

aswadz said...

@aiza: btol tuh.

@zuhdi: spekulasi yg lama lesap mcm tuh je.

@sylarius: tp bila dah tau dirampas, at least kita boleh mengharap yg penumpang dan krew masih selamat.

@kesuma: marilah kita doakan mereka.

@ogosh: amin...

Pha Is said...

macam2 spekulasi. kena rampas la, masuk alam ghaib la... dan macam2 lagi..

Azlan Strider said...

as for now tahu lagi dirampas ke tak..tapi yang penting tindakan tu disengajakan oleh sebuah pihak...

Regards,
-Strider-

aswadz said...

@pha is: masuk alam ghaib yg aku x bole blah tu...

@azlan: aku setuju ngan pendapat hang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...