Tuesday, November 1, 2011

The Adventures of TinTin

Sape peminat movie animasi kat sini, sila angkat tangan (sambil mengangkat tangan)... 23 Disember depan akan kuar satu filem animasi yang bertajuk The Adventures of TinTin. Bila tengok trailer, nampak macam best gak la. Tambahan lak, cuba korang teka sape director muvi ni.




Steven Spielberg tu bhai... Jadi... Untuk membayangkan muvi ni sebagai muvi yang gempak adalah HARUS. Well, harap best la kan. Sebab itu yang kita harapkan daripada seorang director yang masyhur macam Spielberg. Daniel Craig si James Bond jugak turut menyumbangkan suara nyer, tapi kali ni sebagai watak jahat.

Citer ni mengisahkan Tintin (lakonan Jammie Bell), seorang reporter yang sentiasa mencari bahan yang menarik untuk ditulis. Dan disebabkan ini gak la dia tersangkut dalam sebuah pengembaraan yang hebat, dengan Red Rackham (Daniel Craig) sebagai watak jahat.


[Untuk trailer muvi ni, klik SINI. Kalo streaming slow, sila langgan Maxis Home
Broadband. Hehehe...]


Best gak kalo dapat tengok muvi ni kat wayang. Tengok 3D lak tu. Tengok muvi sambil mengunyah Mister Potato. Nom nom... Bercakap pasal Mister Potato ni, aku rasa most of you probably know that Mister Potato ni skang ni salah satu penaja Manchester United. Jadi kepada sape2 peminat Red Devils kat luar sana, korang join la contest Mister Potato kalo korang rasa nak pergi tengok diorang maen LIVE kat Old Trafford. Untuk yang berminat, korang bole klik SINI.




p/s: owh, dalam panggung mana leh bawak makanan luar, melaenkan makan popcorn semata2. dang it... kalo tengok kat umah je, baek makan pizza Papa John terus...


***********************************************************************************
Gatsby Dance Competition Auditions @ Mid Valley Boulevard Hotel
***********************************************************************************

6 comments:

narumi sakura said...

pssttt nak bagi tau boleh bawk mkn poteto chips dlm wayng tpi kne tompng hndbeg gf la hehe

aswadz said...

pernah wat dah. tp bkk potato chips la. kek secret recipe. hahaha...

vanilla said...

kesian awek2 tpaksa bkorban utk laki...hhahaha....jom tgk cite ni =)

aswadz said...

krismas baru ada kot. tak sempat kita...

sis92 said...

suka sangat tengok cerita animasi lagi2 adventure :0
mmg real la diorang buat movie :P

aswadz said...

citer animasi steven spielberg ni harap nyer best la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...