Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Friday, May 24, 2013

Korean Drama - Flower Boy Ramyun Shop

Dalam busy2 yang dicanangkan, sempat lagi layan drama Korea. Hahaha... Actually, layan time makan je. Pastu time lipat kaen (ye, aku tau aku suami mithali). Lagi pun belah malam, confirm la tak busy kan. Waktu malam kan waktu bersantai. Dengan dunia maya sumer aku tak sentuh. Kalo aku online je nanti, ada la yang jadi busy lak nanti.




Drama ni sebenar nyer mengisahkan Yang Eun Bi (lakonan Lee Chung Ah) yang bercita2 nak jadi cikgu. Lepas dah berjaya dalam exam, dia dapat jadi trainee kat satu sekolah nih. Kebetulan lak dia berjumpa dengan Cha Chi Soo (Jung Il Woo) yang merupakan anak kepada pemilik perusahaan makanan yang terkenal di Korea.

Pada mula nyer, Eun Bi ingat Cha Chi Soo ni dah bekerja. Siap nak ngorat lagi. Rupa2 nyer budak sekolah lagi. Kemudian berlaku la beberapa konflik yang menyebabkan diorang berdua berselisih faham sampai satu tahap, Eun Bi quit jadi cikgu dan mengambil alih kedai ramen milik ayah nyer yang baru meninggal dunia. Nak tahu best ke tak? Jom layan trailer dlu.




Amacam? Excited nak tengok? Hehehe... Jalan citer dia okay la bagi aku. Tapi kadang2 agak slow sket. Drama ni memang kelakar. Konflik dia pun tak berat. Kira nyer takde la sampai tahap korang nak maki watak jahat dalam drama ni. In fact, takde watak jahat pun sebenar nyer. Hampir2 jahat mungkin ada. Tu korang judge sendiri.




6 so full of themselves :

puteri kasih said...

lama juga tak layan korean drama. tak minat sangat dah :)

zulhilmi tempoyak said...

jarang sgt nk lyn cerita korea sgt sbnrnya.. hehe

aswadz said...

@puteri: :)

@zul: lelaki jarang layan citer korea kot. aku je. hahaha...

vanilla said...

boleh laa

Hatimi Tahirruddin said...

wah layan kdrama pulak ye bro...hehe...

aswadz said...

@vanilla: hehehe...

@hatimi: layan tetap layan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...