Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Tuesday, February 7, 2012

Profesion Baru Aku - Driver Bas Kilang

Yes. Aku tahu korang tentu terkejut dengan tajuk entri ni. A'ah. Skang aku dah ada new profesion iaitu driver bas kilang. Tapi aku tetap kerja sebagai researcher. Yup. Keje tetap keje. Takde nyer aku nak quit job aku yang skang ni just sebab aku dah tukar profesion baru. Sebab... Sebab...

Profesion baru aku ni cuma wujud di Geng Blogger Sengal je.




Hahaha... Means, profesion ni hanya wujud di alam maya, atau lebih spesifik lagi, di Facebook. Takde wujud kat mana2 dah. Mana nak cari dinosour T-Rex memandu bas kilang? Tak jumpa nyer la. Hanya ada di Kampung Sengal. Tapi honestly, ntah dari mana datang idea driver bas kilang ni pun aku tak tau. Memandai je ketua kampung ni decide. Ingatkan nak bagi aku title hulubalang kampung. Hehehe...

Apa pun, komitmen tetap harus diberikan. So aku tadi telah meninjau kilang2 bas bersama asisstant aku En. Google. Aku telah pun memilih bas yang sesuai untuk membawa minah2 kilang Kampung Sengal dan sape2 jua la yang ada perkataan "kilang" kat title diorang. Tinggal nak tunggu ketua kampung release fund je untuk beli bas ni. Amacam tok ketua? Lepas tak?




p/s: pasni nak amek lesen memandu bas lak. baru real kan.


8 so full of themselves :

naiemah_ramli said...

bagus2..kerja baru..kahkah..
jgn ngorat pkerja kilang sdah..hahaha

aswadz said...

aku takut pekerja kilang yg ngorat aku. haaaa...

DianaAzis said...

ala.. saya cikgu seni lukis..leh tak nak tumpang bas kilang g skolah..ekekek :p

Mohd Norafzal said...

kahkahkah kemain ko punya bas kilang??pekerja yg ada 8 orang je kahkahkah

Saddila said...

lawa gila bas bang! haha
kalau mcm ni , setiap hari la nak naik. kihkih

stuck said...

boleh lah aq naik bas FOC!! hahah~

ChaCha said...

sy guru besar...muahahha..adoiyaiii..

aswadz said...

@diana: cikgu sekolah x leh naek. sila jalan kaki ye.

@norafzal: x kisah la 8 org ke, 1000 org ke. bas ttp bas. ni fund nak beli bas ni, lulus ke x?

@saddila: sila2. tp hujung bulan jgn lupa byr duit tambang.

@stuck: bole ajaa...

@chacha: guru gak ek. sila ikut jejak langkah diana azis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...