Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Monday, October 22, 2012

Not-so-close Friend

Saje je bubuh tajuk entri dalam bahasa omputih. Tapi worry not. Entri dalam bahasa ommayu... Hahaha... Jahanam bahasa melayu aku kali nih.

Antara kalangan kita, mesti ada kawan yang kita kenal. Kita consider sebagai kawan. Tapi tak rapat. Maybe just kenal gitu2 je. Pernah bersembang. Tak kira la selalu ke jarang. Tapi banyak benda pasal dia yang korang tak tahu.

Sometimes kalo korang "ter"keluar berdua, mesti ada moment2 yang agak awkward. "Ter"keluar kat sini boleh bermaksud sama ada korang terserempak kat luar lalu terus decide nak jalan sama2. Atau pun korang planning nak keluar bertiga, tapi sorang tak dapat nak hadir. Kat situ timbul nyer perkataan "ter"keluar. Hehehe... Okay2. Sambung balik citer pasal awkward moment tadi. Mesti pernah berlaku kat korang kan. Paling koman pun mesti kat bawah ni pernah terjadi. Btol tak?




Kadang2 dengan housemate pun jadi gak. Tapi selalu nyer dengan housemate yang korang baru kenal la. Jarang berlaku dengan housemate yang dah lama kenal. Kalo pernah berlaku gak, aku tak tau nak cakap apa la kan.




Padahal kalo korang tanya straight je, "perut aku dah kenyang ni. jom blah..." atau "weyh, pi basuh pinggan mangkuk tu haaaa... kan turn ko ari nih", aku rasa mostly diorang no hal la. Tapi kalo korang tau yang dia nih jenis macam2 sket, pandai2 la korang handle kan. Tak kan aku nak ajar kot. Hehehe...


17 so full of themselves :

miz ruha said...

kawan tapi tak rapat.. ada2..
pernah terserempak dengan kawan tapi tak rapat ni, pastu mesti aku cepat2 aje nak blah sebab tak tau nak borak apa.. haha!
tapi time tu aku ada urusan, dia pun ada urusan gak...

kalau pasal hausmate takde nye turn2 ni... lepas makan cuci pinggan sendiri...

CekbOlat-bOlat said...

haha . penah rase semua tu . hewhew

LydSunshine said...

Penah la jugak rasa awkward tu. Bila kita rapat dgn sorang ni let say nama dia A. Pastu A pun ada rapat dgn B. Tapi saya dgn B tak rapat, cuma kenal2 gitu je. Ni kalo kena spend time dgn B secara tak sengaja tu mmg awkward gile la.

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

zack said...

yang 1st tu pernah la berlaku. 2nd tu tak pernah lagi setakat ni.

vanilla said...

agak2 kalau ngan suami ade tak situasi ke-2 tuh....suami buat2 xnampak je pinggan mangkuk dlm sink tuh..ahahhaha

Aida Omar said...

minggu nie semua pakat2 update pasal kawan ke hape nie? hahaha.. betul2 selalu je terjadi kalau memasing malu2 kucing.. tak suka suasana sunyi munyi cenggitu.. *krik krik krik

puteri kasih said...

pernah juga alami situasi camtu..hehe

aswadz said...

@ruha: aku pun kdg2 lari gak kalo ada situasi yg mcm tuh. kih3...

@cekbolat: tahniah sbb dah merasa sumer. hahaha...

@lyd: mesti x tau nak sembg psl apa kan.

@pakjoe: terima kasih sbb dtg melawat...

@zack: yg 2nd tu jarang kot org alami.

@vanilla: mgkn ada. hehehe...

@aida: mana ada pakat2. makna nyer kita ada same thinking. chewahh...

@puteri: mesti ramai yg pernah alami benda yg sama.

tirahzairi said...

kawan tp xrapat mmg bnyk...hoho

★ aIsyaH ★ said...

yeah..u're rite..

kalo dgn kwn y xberpe nk rpt agk awkward klo berdua je..that's why bwk org ketiga ke keempat ke tok memecahkan kesunyian y bakal melanda..hehe..xD

leakedknowledge said...

pernah n acap kali juga terjadi akward moment dgn member tak berapa nk rapat ni..last2 xtau nk cakap apa, otak blank n diam jer memanjang...=.='

AmyZana said...

pernah sgt. awkward gila kot. so lepas je kejadian awkward tuh, sye pastikan yg everytime member ajak keluar, mesti ramai2. atleast pun 4 org jadilah. kalau keluar dua org je tup tup awkward je rasa sepanjang masa pun tak syok gak -.-

aswadz said...

@tirah: countable ke uncountable?

@aisyah: kalo lepak berdua mmg xde makna la kan. hahaha...

@LK: hehehe... bole dgr bunyi cengkerik.

@amy: kalo memanjang je awkward, mesti rasa cam nak blk umah je.

hnahdy said...

hehehe dah rasai..

aswadz said...

mcm mana perasaan tuh? hehehe...

azstory said...

sgt2 awkward.. time tu mulalah masing2 dok godek hp.. ciss bila nak blah ni <--dalam hati..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...