Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Wednesday, October 10, 2012

Pemandu, Kereta dan Tabiat #12

Perghhhh... Dah lama rasa nyer tak publish entri edisi "Pemandu, Kereta dan Tabiat" nih. Entri edisi ke-11 pada bulan Januari lepas. Mungkin sumer benda yang aku rage aku dah publish. So takde isu2 laen yang aku bole wat modal untuk tulis. Tapi since entri ni kuar, makna nyer ada la tu benda yang aku nak cakap pasal pemanduan rakyat Malaysia nih.

Tapi kali ni, aku lebih kepada pelik berbanding rage. Nak tau sebab apa?




Nak pergi daripada simpang sini ke simpang belah sana je. Tapi mak aiii... Memecut bukan maen lagi. Macam nak pecut dari Kulim ke KL je lagak nyer. Paham tak erti kesabaran tu apa?

Korang ada pernah jumpa driver yang macam ni tak?

13 so full of themselves :

LydSunshine said...

Ada jumpa dan sangat biasa. Aku pun tak faham apa benda yang dia nak kejarkan padahal nak pegi dekat je pun.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuhhhhh... sejak drive g keje tiap2 ari... mcm2 gelagat ada..

hampir 80% pemandu kereta mewah adalah jenis kurang ajar..dan xtau penyabar...

shinji izac said...

selalu sangat jumpa...
aku senang je, sbb naek moto..
kalo melibatkan akuskali, sampai nyaris eksiden, aku tunjuk middle finger je la.. geram sangat..

Aimi Syahirah said...

Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

puteri kasih said...

memang banyak kali juga jumpa kes camtu..dalam hati duk kata...org tu tak tahan nak gi toilet la tu...hehehe

ayut said...

pernah..tp xmsuk line sebelah la.hihihihi...msih berhemah la kan? ;)

bai baizura said...

sabar itu perlu setiap masa.:) kihkih :p

piraaa said...

kan, kalau kat penang sumpah tak berani dah nak bawak keta atau moto haha

haz said...

pemandu malaysia tidak kenal erti sabar. haha

Haris Khairuddin said...

yang lagi worst dari ni pon pernah nampak kat kawasan rumah aku. so, dah x heran..

PORUMAN said...

hahaha..driver gila wt cmtu..x de etika langsung

CekbOlat-bOlat said...

tetambah pemandu lelaki . kehkeh .

aswadz said...

@lydsunshine: mmg dah jd agak kebiasaan. kalo setakat pekan kulim pun bole kata tiap2 ari jumpa, apatah lg kalo kat bandar2 kan.

@moon: haaa... btol la tuh. kereta2 mewah ni yg slalu bg lampu tggi kat highway.

@shinji: bahaya kat org yg bwk moto la bila driver wat cenggini.

@aimi: mekaseh.

@puteri: bagus2. berfikiran positif. kih3...

@ayut: kalo x membahayakan org laen xpe la lg.

@bai: diorang ni jenis x bersabar.

@piraa: hahaha... org penang nyer style driving agak giler sket. bape kali aku jumpa dah dlm ms sehari. cilok mencilok tu perkara biasa.

@haz: setuju.

@haris: worst yg mcm mana tuh?

@poruman: mmg xde etika. stakat insurans diorang je yg maybe ada etiqa.

@cekbolat: aku rasa yg jenis drive mcm ni sumer lelaki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...