Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, April 21, 2013

Korean Drama - Dream High 2

Sape peminat Dream High, angkat tangan...

Dah tengok Dream High 2? Aku dah tengok 2-3 bulan yang lepas. Tapi hari ni baru aku rajin nak update sebab rasa macam dah lama lak aku tak update pasal k-drama nih. Last aku citer pasal citer BIG, Januari lepas.




Dalam sekuel ni, lebih kurang sama gak macam siri yang sebelum nyer. Citer pasal anak2 muda yang mempunyai impian untuk menjadi penyanyi terkenal dan nak pursuit kegemilangan dalam dunia hiburan. Tapi kali ni, background anak2 muda ni ada kelainan sket. Dengan Kirin Art School yang mengalami masalah kewangan, Oz Entertainment mengambil alih akademi tersebut.




Shin Hae-sung (Kang Sora): Power dalam exam, kecundang daripada segi performance (nyanyian).

JB (Im Jae Bum/Jang Woo-jae): Ahli kumpulan Eden yang popular, tapi terpaksa masuk balik ke akademi.

Rian (Park Ji Yeon): Ahli kumpulan HerShe, tapi terpaksa masuk balik ke akademi. Bakatnya diragui dan cuma dikatakan sebagai "penyeri" dalam kumpulan HerShe kerana rupa nyer yang cantik.

Jin Yoo-jin (Jung Jin-woon): Mempunyai bakat besar. Pernah memasuki dunia hiburan masa kecik2 dlu.




Seperti mana2 movie atau drama yang ada sekuel, tak kira la trilogi ke hape, kebanyakan nyer sekuel diorang kurang best. Walaupun Dream High 2 ni pada aku adalah menarik, tapi Dream High 1 lagi menarik bagi aku. Dengan plot citer yang lebih menarik. So kalo compare Dream High 2 ngan Dream High 1 ni, jadi kurang best la. Tapi kalo tak compare, okay je.

Cuma aku menyampah sket ngan watak heroin utama nyer. Macam lemah giler. Macam satu hape pun dia tak pandai. Macam loser giler. Kadang2 naek menyampah pun ada. Daripada segi barisan pelakon lak, kebanyakan nyer aku tak kenal. Cuma Park Ji Yeon je aku kenal sebab dia penyanyi kumpulan T-ara.

Apa pun, citer still okay bagi aku. Rate aku bagi, ini.




13 so full of themselves :

Arol Mubin said...

Tak minat tengok k-drama. Layan drama Melayu jek. Hehehe! :D

cweet pinky said...

hehehe , taw takpe , citer nih dah lame , hehehe ~ tapi takpe ,

hm , pendapat CP same ngan tuan tanah , hehehe ~

CP rase yang pertama lebih bes , hehehe ...

CP faham yang 2nd nih dye nak buat lebih kelakar , memg kelakar tapi jalan cerita tak kuat macam yang pertama :D

aienzunnur said...

2 ckup ler..xsdp sgt

puteri kasih said...

korean drama ni puteri kureng sikit..hehe

waddah jannah said...

saaya minat,,,z1!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

dream high yg pertama pun tak hbs layan.

Diari Si Froggie said...

blur bila masuk drama korea yang nie.. haha. sebab jarang tengok drama korea nie.. last tengok pun citer pasta :p

O'gosh Iskandar said...

adeh...xle layan la drama korea....komitmen tinggi...no time...

Ain Norainsyah said...

dah lama tak layan citer korea ni. Selalu copy je dengan sesapa. Nak download memang tak la. he

aswadz said...

@arol: aku x tgk sgt drama melayu nih.

@CP: setuju2. kelakar tp jalan citer kurang menarik.

@aien: xde yg ke-3 dah kot.

@puteri: i see...

@waddah: z1 tu apa?

aswadz said...

@leeza: best x yg 1st?

@aida: pasta? x pernah tgk kot. hehehe...

@ogosh: hehehe... paham2.

@ain: aku pun slalu copy je. kalo nak sgt tgk tp xde org download, baru aku download sendiri.

vanilla said...

pasta best...mak kita suka...dulu ade kt tv2 ptg2...heheh

aswadz said...

citer pasta citer apa lak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...