Saturday, April 13, 2013

Generasi Ku



Tadi tertengok video ni kat blog Kak Di. Memang mengimbau kejap zaman persekolahan masa budak2 dlu. Zaman bawa air minuman dalam bekas air mineral je. Up sket bawak botol air yang lawa sket. Beg sekolah lah kalo bole memang nak ada gambar kartun2. Tapi masuk darjah 5, matang sket. Beg sekolah pun takde gambar kartun2 dah. Plain je. Takde nyer nak warna warni. Beg sekolah takde nyer nak jenis yang tarik2. Galas je sumer.

Waktu rehat lak, maen konda-kondi, galah panjang. Kalo budak perempuan lak, maen batu seremban. Kalo malas nak maen kat luar, maen lawan pemadam kat dalam kelas. Up sket, maen jentik penutup tin. Kadang2 je ada orang bawak dam haji ngan board game laen macam dam ular atau chess.

Zaman sekolah korang lak macam mana? Korang sama generasi macam aku ke atau korang generasi moden?


4 comments:

puteri kasih said...

puteri sama generasi..memamg best bila mengimbau zaman sekolah dulu :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mengenang zaman budak2... aiyooooooo

thaqibzaki said...

Galah panjang memang rare. Sekarang zaman adik sedara aku pun layan galah panjang ni. Cumanya konda kondi tuu, dorang tak tau apa tuu konda kondi. huhuhu. My Generation.

aswadz said...

@puteri: hehehe... memang best bab2 teringat balik kat zaman persekolahan

@leeza: aiyooo jugak...

@thaqib: galah panjang sampai skang bebudak maen lagi kalo x silap lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...