Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, April 28, 2013

Pemandu, Kereta dan Tabiat #14

High Beam Kereta dan Senyuman


Aku adalah antara orang yang anti dengan sape2 yang selalu bagi lampu high beam kat highway just semata2 sebab dia bawak laju sangat2. Konon2 malas nak slow down dan amek cara mudah, bagi high beam supaya kereta depan masuk balik lane kiri.




Dan aku selalu tersenyum bila diorang yang suka bagi high beam nih:

1. Terpaksa slow down waktu hujan lebat, sampai tahap aku boleh potong diorang balik. Yang ni jatuh dalam kategori "menunjuk lebih, skill memandu takde power sangat" atau "kereta besar tapi mata kurang terang".

2. Terpaksa slow down sebab tiba2 je ada lori besar gabak masuk lane kanan. Bagi high beam pun of course tak jalan sebab pemandu lori don't give a damn ngan lampu high beam sebab diorang tak nampak pun. Ni jatuh kategori "kena troll tahap dewa".


Korang bagaimana?


p/s: tiba2 terasa macam perangai aku sama ngan syaiton nirrojim...


6 so full of themselves :

cweet pinky said...

hahahaha , CP tak analisis la kategori2 mereka2 yang bagi lampu tinggi nih , tapi CP sangat tidak suka perangai sebegitu , ecece ayat ...

Nafisa81 said...

harap kereta besar tapi kereta takde ABS. sbb tu takleh slow down..dia pakai brek angin.

aswadz said...

@CP: baek budak CP nih. ekeke...

@nafisa: owh, brek angin yg mcm bas ngan lori pakai tu ek.

hana hadi said...

hana xpernah lagi bg lampu tinggi. hehe tapi kalau wktu malam lalu kat lorong gelap mmg sentiasa pasang lampu tinggi tapi bila ada kenderaan depan. ttup lah

pernah terjadi pemandu tu bg lampu klip2 tinggi. hehe hana xfaham maksud dia apa.. rupa2nya dia bg hana lalu dulu. hahaha

Cik Yaya said...

huu..
samela dgn yaya..tp nk wt cmne..dorng ade sbb tsdri agknyer kan..
*sentiasa bsangka baik* heee ;p

aswadz said...

@hana: lampu tggi mmg guna utk tempat gelap.

@yaya: mgkn nak terberak kot. tu yg nak laju.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...