Wednesday, December 29, 2010

Malaysia Juara Piala Suzuki AFF 2010



Maka termaktublah dalam sejarah dengan kemenangan 4-2 secara aggregate Malaysia ke atas Indonesia tadi. Walaupun kalah 2-1 kat Stadium Bung Karno, permainan menarik ditunjukkan oleh anak buah Rajagopal. Ternyata senjata mesum 1 dan senjata mesum 2 berjaya membantu dalam kemenangan Indonesia, tapi tak cukup kuat lagi.

Pastu, aku rasa bomoh Indonesia perlu menguatkan lagi ilmu kebatinan diorang sebab diorang still tak leh challenge bomoh Malaysia. Bomoh Malaysia kasik Malaysia gol 3 bijik. Bomoh Indonesia setakat 2 je. Tu pun bolos 1. Apa daa...

Sejak bila lak Malaysia maen bomoh2 dukun2 ni. Ntah apa2 ntah akhbar Indonesia ni. Hangatkan keadaan je supaya akhbar diorang laris. Nak gelak pun ada gak bila baca. Tak tau la plak kan kalo ada orang Indonesia yang percaya ngan berita karut aka rasa nak mencarut bila baca.

Tapi ok la kan. Indonesia menang gak kat stadium keramat diorang tu. Aku call Rajagopal tadi. Dia kata, "Kita-orang sudah bagi banyak peluang pada depa (uih, sejak bila Rajagopal pandai cakap Kedah?). Ball possession kita-orang sudah bagi. Tapi dia-orang tarak juga mahu score banyak. 2 gol juga dia-orang mau. Apa sendiri mau cakap..." Beliau bercakap sambil menggeleng2 kan kepala.

Anyway, credit kepada penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi sebab banyak gak shot on target yang dia save. Ni kalo maen fantasy football ni, ntah bape point ek yang dia dapat...

Dan congratulation gak kepada Safee Sali sebab jadi top goalscorer untuk tournament tu. Dan terima kaseh sebab bagi jaringan yang superb sampai ramai penyokong Indonesia menggigit jari time tuh. Kemudian, terima kaseh gak kepada media televisyen Indonesia kerana menayangkan ramai cewek2 hot kat stadium tu selang-seli dengan tayang game kat tengah padang. Eh, banyak lak terima kaseh ni. Cam menang anugerah lak. Hahaha...


p/s: anyway, penyokong Indonesia. please take this entry as a joke.

4 comments:

vanilla said...

semat la khairul fahmi.........kacak2...org klantan kan? org klantan meme semat2 blako..hahaha

aswadz said...

hehee... x tau la kelate ke dop...

vanilla said...

yela...i know la..femes anak che mat mata sepet nih..huhuhu..jgn jeles dgn kekacakan beliau..ahhaha

aswadz said...

x jeles pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...