Sunday, April 18, 2010

K-On!

Ok2, beralih pula ke siri jelajah anime terbitan ReX Holding Sdn. Bhd. Eh? Bukan2... Hehehe... Merepek je tuh. Nak alihkan perhatian anda daripada posting pasal akreditasi tu. Skang ni aku nak citer hal2 yang away dari real life. Kita citer pasal anime life lak. Aku nak citer pasal anime yang Cik Zuraida dok promote sruh aku tengok, iaitu K-On!. Nampak tu, ada tanda seru. Jadi bila korang sebut tu, kena ada "seru" pada suara anda the moment korang lontarkan pitching korang untuk menyebut perkataan itu. ???? Berbalik pada citer tadi. Setelah Cik Zuraida mempromote2 kat aku sruh tengok, aku pun copy la anime ni dari dia time kitorang gi bercuti2 ari tu. To be honest, anime ni klakar gak. Siap salah satu episod tu aku gelak abes2 sebab ada babak dia yang klakar.

Ok, enough talking. Here is the review.




Alternative Title:
K-ON!輕音部 (Chinese (Taiwan))
けいおん! (Japanese)
Genres: comedy, slice of life
Themes: bishoujo, moe, music, school


"It's Yui Hirasawa's first year in high school, and she's eagerly searching for a club to join. At the same time, Ritsu Tainaka, a drummer, and her friend Mio Akiyama, a bassist, are desperately trying to save the school's light music club, which is about to be disbanded due to lack of members. They manage to recruit Tsumugi Kotobuki to play the keyboard, meaning they only need one more member to get the club running again. Yui joins, thinking it will be an easy experience for her to play the castanets, the only instrument she knows. However, the other members think their new addition is actually a guitar prodigy..."



References: Anime News Network, YouTube

2 comments:

Cik Ida said...

yeahhhh..my feveret..xsabar tggu sequel dia abes..uhuuhhu

aswadz said...

hik3... sbr ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...