Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Sunday, December 23, 2012

Korean Drama - Sungkyungkwan Scandal

Nak dekat 2 bulan lebih aku tak update apa2 pasal drama Korea. Bukan sebab takde citer untuk aku tengok. Sebab citer yang aku baru abes tengok ni agak membosankan sket. Tapi sebab nak review nyer pasal, aku hadapkan gak la, plus takde drama laen dalam koleksi aku lagi masa tuh.




Citer ni mengisahkan Kim Yoon He (Park Min Young, heroin City Hunter) yang selalu menyamar menjadi seorang scholar demi untuk membantu menyara mak dan abang nyer. Maklum la, zaman dlu orang perempuan mana bole jadi scholar. Kena duduk rumah je, tak pun meniaga. Sebab dia pun jenis yang bijak pandai, dia pun menyamar jadi scholar untuk melakukan tugas2 yang diberi kepada nyer.

Sampai la dia terjumpa dengan Lee Sun Joon (Micky Yoochun, hero Rooftop Prince) yang merupakan anak seorang menteri yang berpengaruh. Sebab tertarik dengan kebijaksaan Yoon He (yang pada masa tuh menyamar sebagai lelaki), dia mencadangkan supaya Yoon He untuk turut mengambil exam untuk memasuki Sungkyungkwan University (yang hanya lelaki je bole masuk).

Pada mula nyer of course Yoon He tak nak kan. Kang kalo rahsia terbongkar, kena hukum pancung lak. Tapi sebab last2 dia kena trick ngan Sun Joon, terpaksa la dia ambil exam tu, guna identiti abang dia. Dah la kena trick untuk amek exam, lulus lak. Jadi menyamar la dia sebagai lelaki untuk masuk ke Sungkyungkwan University. Nak tahu kisah nyer, sila la tonton sendiri. Sampai sini je review aku...




Aku sebenar nyer not into citer2 yang pasal zaman2 dlu ni. So maybe sebab tu kot aku bosan bila tonton citer ni. Aku tak bole hadap sangat citer2 macam ni. Sebab tu aku tak minat drama2 macam Princess Hour dan sebagai nyer.

Tapi kalo korang minat citer2 macam ni, apa kata korang give it a try. Tapi kalo korang nyer taste lebih kurang macam aku, lupa kan je la citer ni. Tengok citer laen je.




p/s: tengah layan drama BIG lak. tinggal 4 episod je lagi.


10 so full of themselves :

miz ruha said...

dah tengok dah drama ni... okaylah... sebab minat lah juga tengok cite jenis zaman dulu2 ni...

Ninja said...

Layan dekat KBS World dulu. Soonng Jong Ki gayy. Erkk O.O Tak minat cerita Korea lelama ni walaupon pelakon dia muda. -_-

aswadz said...

@ruha: kalo minat, mgkn best la. sbb aku pun rasa xde la teruk sgt pun. cuma jln citer slow sket la.

@ninja: hahaha... la ni x pakai pelakon x muda dah.

kopi pasta said...

aku tgk ni pon sbb awek dia cun n bukannya jalan cerita..kekeke :P

amranaiman said...

lama xlyn cite korea... :P tapi cite2 ppuan nyamar jadi laki ni klise dh huhu :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh layan citer korea.....

cweet pinky said...

hehehe , CP minat tgk citer lelame nih , biasala kan , :P


tapi nak start tgk tuh malas la , nak download lagik , haish !

aswadz said...

@kopi pasta: hahaha... menyimpang nmpk tujuan hang tgk citer nih.

@amran: btol2. tp mana2 citer pun dah cliche skang.

@CMA: kdg2 je layan.

@CP: aku kdg2 je download sendiri. slalu amek kat org je.

cweet pinky said...

yeah ! dts rite ! CP pown salu macam tuh je , jimat mase eden , gpown takde la taksub sangat ~

aswadz said...

hehehe... btol2. jimat masa satu. pastu x yah fikir nak download kat mana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...