Friday, September 17, 2010

Adobe Photoshop CS 8.0

Semalam aku install Adobe Photoshop CS 8.0 ni. Baru nak belajar cara2 nak edit gambar. And still, tak bape pandai. Kena refer2 website dan tutorial. Mungkin lepas ni bole hasilkan gambar dan template2 yang menarik untuk blog kreatif aku.




Mesti korang tertanya2 nape tiba2 je aku nak blajar guna adobe photoshop ni, walhal dlu takde plak nak blaja. Sebenar nyer nanti nak wat poster untuk conference, diorang kata better guna photoshop. Pastu ari tu time nak gi beli bekas untuk dvd yang aku burn. Alang2 ada kat kedai pc, aku pun usha2 la cd game. Kot2 ada berminat. Last2 ternampak dvd utk graphic. Dalam tu ada photoshop, coreldraw and macam2 lagi la. So, aku pun terbeli la.

Skang ni on da way nak blaja yang basic2. Kalo aku rajin, aku akan wat tutorial untuk sape2 yang noob cam aku. Hehehe...

4 comments:

vanilla said...

nnt edit gmba ida eh..plis2..heee

aswadz said...

amboiihh... nama pun dah tukar vanilla ke. ingatkan sape yg brnama ida tadi...

vanilla tu biar utk blog je dah la..

vanilla said...

ala...biar la...xnak letak nama sbnr dah..ehehhe...nampak cam sweet kn nama vanilla ;P

aswadz said...

yela2... sweet... huhuuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...