Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Busuk.Org

PingNW

KakiPing

Wednesday, September 29, 2010

Beranak atau bertelur?

Beranak atau bertelur? Tiba2 aku teringat lak citer Indon "Beranak dalam Kubur" tayang time raya ari tu. Siol je... Ok, berbaling kepada tajuk. Korang tau bezakan haiwan (manusia tergolong skali dalam golongan ni yee...) yang beranak ngan bertelur? Mesti la korang tau kan. Sebab dah belajar sains time kat skolah rendah. Tapi sumer yang diajar tu adalah SALAH. Percayalah cakap aku.

Even manusia pun bertelur korang tau tak. Kan perempuan menghasilkan ovum (baca: telur) untuk disenyawakan oleh sperma lelaki (baca: berudu) untuk membuahkan hasil yang sesetengah orang hargai manakala sesetengah orang tak hargai (terutama remaja zaman skang yang kerap buang bayi). Lepas disenyawakan, telur ini berkembang dalam perut perempuan (atau sedap lagi dipanggil ibu) dan lepas cukup bulan baru baby kuar. Iye... That's right. Kita juga DATANG DARIPADA TELUR. Tapi apa yang aku citer ni adalah BOHONG belaka. Manusia beranak, bukan bertelur. Korang dah kena tipu. Jiahahaha...




Anyway, di atas adalah gambar seekor ular sedang melahirkan anak beliau. Tapi tahukah anda bahawa haiwan berdarah sejuk tidak melahirkan anak? Reptilia tergolong dalam kategori haiwan berdarah sejuk yang bertelur. Jadi apakah? Sebenar nyer camni. Ular senduk ni dia bertelur, tapi dia simpan telur dia tu dalam perut sebagai proses pengeraman. Bila dah besar, baru la dia kuarkan daripada perut dia. Tu yang nampak cam melahirkan anak. Sekian, entri ilmiah daripada saya... Jiahoooo...

2 so full of themselves :

cik fyza said...

serius rasa nak lompat2 tgk gambar tu.. geli satu badan... arghhhh... jauh kan diriku drpd sebarang jenis ular... tak moooo!!!

aswadz said...

hehehe... gmbr je pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Pingates aswadz's Profile on Ping.sg