Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Busuk.Org

PingNW

KakiPing

Kartikel

Blogger Malaya

Sunday, January 22, 2012

Rumah dengan Tangga Menarik

Dlu aku pernah buat entri pasal rumah dengan interior design yang ala2 macam playground. Yang menarik tentang interior tersebut, ia dilengkapi dengan gelungsur untuk turun tangga. Means korang naek tingkat 1 guna tangga. Dan korang bole guna gelungsur untuk turun. Tak yah nak guna tangga dah. Lambat dan tidak fun. Kalo nak baca dengan lebih lanjut, korang bole klik SINI.

Ari ni aku nak fokus tentang rumah tangga. I mean, rumah dan tangga. Bukan rumah tangga orang ye. Tu hal, kita jangan masuk campur. Nanti ada "UFO" terbang lak kena kepala.


1. Tangga Spiral



Actually ada banyak dah kot rumah dengan tangga spiral macam ni. Cuma takde la spiral sangat macam dalam gambar ni. Serius pening bila tengok. Ada probability untuk pening semasa menaiki tangga. Hehehe...


2. 2-in-1 Tangga Rak Buku



Tangga bentuk ni probably save a lot of space. Korang tak yah nak beli rak buku dah untuk simpan2 buku nih. Korang letak je kat tangga. Tangga ni pun bole jadi tempat duduk semasa membaca. Cuma mungkin tak appropriate untuk orang Islam dan Melayu simpan buku kat tempat macam ni. Nanti kena maki ngan orang tua2. "Kamu, mana bole simpan buku2 kat tangga, lagi2 buku agama. Tak elok. Berdosa. Buku itu sumber ilmu. Ilmu itu pelita hidup. Pelita itu penyuluh kegelapan." Hehehe...


3. Tangga Gelungsur



Ni macam yang aku mentioned mula2 tadi. Pergghhh... Best wooo tangga macam ni. Rasa macam nak buat satu bila aku beli rumah sendiri nanti. Bukan anak2 je maen. Skali ngan bapak anak pun maen gelungsur ni. Korang nak satu tak?


4. Tanggar Riben



Tangga yang berbentuk riben. Tapi hati2, jangan salah pijak lak. Nampak cam bahaya pun ada kan. Kalo terjatuh, confirm tergolek. Tapi tangga ni nampak cool kan.


5. Tangga yang Elegan



Ni tangga yang paling elegan skali. Kalo ada tangga macam ni kat umah korang, dah sah2 korang mewah. Tangga macam ni slalu ada kat hotel 5 bintang. Memang cantik kalo ada tangga macam ni kat rumah. Agak2 kalo rumah teres 2 tingkat ada tangga macam ni, pelik tak?


12 so full of themselves :

CekbOlat-bOlat said...

rumah sye tak de tgga.. cuma rumahtangga saje =)

aswadz said...

amboi... laju btol hang komen kan.

TiraPengemis said...

pnah tgk...tangga uma saya pon cmtu...hahahaha

misyamissyou said...

menarik! terutama tangga gelungsur tu..huhuu

vanilla said...

alaaa..kite da tgk la gmba2 ni

aswadz said...

@tirah: yg mana satu tangga umah kamu?

@misya: haaa... ada rasa cam nak buat satu letak kat umah x? mesti ada kan...

@vanilla: sape sruh tengok awal sgt.

yad'z said...

tangga spiral tu memang 200% sangat gayat kot time nak turun... rumah makcik tangga macam tuh..

tangga rak buku tu memang tak bagus lah.. macam memijak ilmu pulak kan..

tangga riben tu lebih kurang rumah abang.. jenis tangga yang tak ada pemegang and takde dinding.. sepupu penah jatuh,. sampai kepala berjahit. ><

Anonymous said...

last pix, matrix reloaded fight scene

Aida Omar said...

peh!! syok pulak tgk gambar2 nie. Kita duduk rumah flat je tak terlawan tangga2 nie. haha

aswadz said...

@yad'z: bahaya tangga2 jenis yg xde pemegang ni.

@anon: eh, x perasan lak aku yg tu ada dlm scene matrix reloaded. hehehe...

@aida: bila memikirkan tangga flat, punya la malas nak mendaki kalo duduk tingkat atas2 nih.

SnowladieS said...

nk tangga macam tu!! cantik nye yg ade gelonsor -.-"

aswadz said...

rasa cam nak satu kan. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...