Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Thursday, January 12, 2012

Spontaneous Thursday #2

Cakap English ngan member Melayu, kena kutuk.
Macam mana Melayu nak maju kalo ada mentaliti macam ni.
Lagi2 kalo mentaliti macam ni ada di kalangan budak universiti.
Harus diingat, kalo nak keje kat multinational company, English tu penting.
No English, no job.
Pegi keje kerajaan.
Tu pun masa interview mungkin kena speaking English gak.
Tak tau berbahasa English, cakap awal2.
Jangan perli orang speaking English kalo sendiri yang tak paham.
Ini keje bangang.


p/s: sempena terbaca status bekas budak praktikal kat Facebook. lagi satu, mana yang free tuh, harap tolong la jawab poll yang aku buat kat sidebar kiri tu. hehehe...


12 so full of themselves :

Phat said...

ptt nye di ajar bukan di kutuk tp mmg mentaliti manusia suka kutuk2 ni

Original CikTeddy said...

i agree..x slh pon kan nk speaking..ntah pape nk perli org..grr~

vanilla said...

amboi ayat...mkn dlm

ika said...

biasa la tu...kekadang org melayu pelek2...=.="

aswadz said...

@phat: sejak kecik lagi dah pandai bab kutuk mengutuk ni.

@cik teddy: tu la psl.

@vanilla: sape mkn dlm? hehehe...

GincoMerahJambu said...

suke pulak bace entri ni..

Cik Nurul said...

hurmm biasa lah tu.. manusia kan.. pedulikan mereka yg jenis macam tu.. yg penting kita jgn malu nak belajar ye.. =)

Aida Omar said...

dah menjadi kebiasaan zaman sekarang nie.. baru cakap beberapa patah perkataan dah kena kutuk berpuluh2 perkataan.. huh! bukan nak bagi semangat.

Botak said...

bahasa inggeris adalah segalanya di malaysia., susah mahu hidup kalau tak reti bahasa inggeris..

Teenager Housemaid said...

susahkan..
mentaliti diorg neh..haish..

aswadz said...

@gincomerahjambu: bagus la kalo sker. hehehe...

@nurul: btol tuh.

@aida: pun btol gak.

@teenager: sbb dari kecik lagi kot dah belajar benda2 gini.

aswadz said...

@ika: hahaha... setuju ngan kata2 anda.

@botak: btol tu. BI skang ni ibarat lingua franca.


p/s: ntah mcm mana komen korang bole masuk dlm kategori spam. naseb baek aku check.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...