Tekan Sini Untuk Mendapatkan Template Atau Wallpaper Yang Laen! »

Wednesday, June 8, 2011

i-City

Korang ingat tak aku ada wat entri pasal ITEX 2011 dlu. Ni bukan pasal ITEX la. Tapi aku nak citer pasal apa yang aku wat pada belah malam. Siang ITEX. Malam kan free. Kalo member ajak jalan2, confirm on saje. Janji tak penat.

Ada skali tuh, pegi makan malam sampai ke Shah Alam. Terus singgah kat i-City. Aku memang dah lama nak gi i-City. Nak kata teruja tu tak la. Tapi teringin nak tengok je suasana dia macam mana. Orang kata cantik la, best la. Nak pegi ngan cik awek, asyik tak jadi je. Jadi ada orang ajak, memang setuju aje...

Bagi aku, i-City ni ok la. Pemandangan menarik. Cuma masa aku gi tuh, ada certain2 kawasan yang "lampu cantik" dia tak pasang. Especially kat tempat yang ada replika binatang. Takde lampu, kureng la feel nak bergambar kan. Ngehehe...

Tapi "lampu-lampu cantik" yang ada memang mempersonakan. Kalo bawak budak2, confirm diorang sker. Tambang RM 10.00 untuk satu kereta adalah berbaloi untuk melihat pemandangan malam kat sini. Ya, RM 10.00 untuk 1 KERETA. Tak kesah la dalam kereta tu korang nak sumbat 10 orang skali gus pun takpe. RM 10.00 gak.

Antara gambar2 yang aku tangkap malam tuh:


















[Sedap buah2 kat sini. Nak try?]






Selaen daripada pemandangan "lampu cantik", ada gak ala2 snow world kat dalam i-City nih. Nama aku tak bape nak ingat dah. Short term memory loss. Hehehe... Tapi bayaran masuk RM 25.00 kalo tak silap aku. Tu tiket masuk je. Korang nak kena sewa baju sejuk gak kalo nak masuk. Melaenkan korang bawak sendiri baju sejuk.




Overall, i-City ni menarik gak la kalo nak lepak2 dan nak amek gambar. Tapi kalo selalu sangat pergi i-City, korang akan menjadi cepat bosan (pergi mana2 pun kalo kerap, cepat bosan gak. apa raa punya nasihat). Pergi skali skala okeyh.

5 so full of themselves :

stuck said...

nak p nak p!! hahah~

aswadz said...

pi pi. jgn tak pi...

noraauliyya said...

sume gambar i-city..mne gambar sndri?huhu..cuba bergambar mcm sy..(bergmbar x hengat) =)

vanilla said...

xnak dah g...bosan dahhh..hahah

aswadz said...

@aauliyya: x minat bergambar sgt...

@vanilla: amboihh... baru nak ajak gi laen kali...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...