Wednesday, August 3, 2011

4 benda berbaloi untuk korang tahu pasal handphone

UPDATED:

Ada anonymous yang inform aku dalam ruangan komen yang info dalam entri adalah tidak betul.

Anonymous;
"aswad.. info tu byk tipu je. n basically dh cuba salah satu. failed..."

Jadi kalo korang tak nak baca, korang just skip entri ni dan baca entri2 yang laen. Tapi kalo nak baca gak, aku takde hal. Hehehe... Sorry for the inconvenience. Sumer, please chill out okay.


*********************************************************************************



Mungkin ada yang pernah baca. Mungkin ada yang belum pernah baca. In fact, fakta ni pun aku dapat daripada orang gak. Just kinda interesting untuk aku share kat blog aku ni.

Yela. Walaupun aku pernah baca benda nih, tapi aku tak pernah ingat pun. Mungkin sebab aku baca sambil lewa je kot. Harap2 kalo post kan kat blog, bole ingat selalu. Hehehe...


Nombor kecemasan

Nombor kecemasan untuk telefon bimbit di seluruh dunia adalah 112. Let say korang tengah berada di kawasan yang takde signal telefon dan ada kecemasan berlaku, korang hanya perlu dail 112. Handphone korang akan search mana2 rangkaian signal yang berdekatan dengan korang.


Kunci tertinggal dalam kereta?




Apa? Kunci tertinggal dalam kereta? Kereta lak berkunci (selalu terjadi kalo guna manual lock)? Kalo korang ada spare key yang alarm dia masih berfungsi, langkah ni mungkin boleh membantu. Korang call sape2 yang ada kat umah mintak dia tolong tekankan alarm untuk korang. Tetapi untuk langkah ni menjadi, korang kena berdiri hampir dengan kereta korang.


Tenaga bateri tersembunyi

Kalo bateri korang dah nazak di saat korang memerlukan, korang try tekan *3370#. Handphone korang akan restart dan tengok2, bateri korang ada 50% lagi. Macam magik kan. Hehehe...


Handphone kena curik




Macam mana nak buat? Tak kan nak bagi si pencurik tu pakai handphone korang tu sewenang2 nyer. Jom kita apply principle "kalo aku tak leh pakai, sesape pun tak leh pakai".

Korang dail *#06#.

15 digit akan keluar, iaitu korang nyer handphone serial number. Catat nombor ni dan gi jumpa korang nyer phone provider. Bagi nombor ni kat diorang dan diorang akan disable kan korang nyer handphone.

Skang pencurik tu tak leh pakai handphone korang. Jual pun tak bole gak...


Actually, aku tak tau la info ni btol ke tak. Hoax ke tak. Sebab aku sendirik pun tak pernah cuba. Kalo tak betul, korang anggap je la aku troll korang. Hehehe...


**********************************************************************************

Jack ‘n Jill Roller Coaster went up the hill to river board?

**********************************************************************************

9 comments:

stuck said...

nice info duh! =D

vanilla said...

ganah2

Anonymous said...

aswad.. info tu byk tipu je. n basically dh cuba salah satu. failed...

aswadz said...

yeke? cis... thanx for the information

nash said...

kehadpan aswad....ni aku ftg ..aku kini bersama dgn din melyari lman sesawang so full of aswad him self..din ada idea untuk entry ang..iaitu care nk antr esement kalu dh terlmbt..cm pg ni nk antr ang pg ni bru nk wt..nk tahu cm mane tanye din..ade dlm blog serius ehheeh

aswadz said...

aku take note. kalo aku ada idea & kesenangan nak wat, insyaAllah, aku akan buat.

░♥si lampu neon♥░ said...

ade jugak dengar tentang ni..dan i ada cuba buat..tapi sayangnye tak jadi pon ! erghh rasa nak lempang handphone laju2 tauuu

aswadz said...

@neon: jgn lupa hp tu. kalo x nak, bagi aku...

aswadz said...

*lempang. typo. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...