Tuesday, August 9, 2011

Korean Drama - Marry Me, Mary!

Atau alternate title dia, iaitu Mary Stayed Out All Night. Cam pelik lak title alternative dia nih.




Sebelum aku komen pasal citer nih, meh sini aku citer sket pasal sinopsis dia. Marry Me, Mary! mengisahkan kehidupan Wi Mae Ri (lakonan Moon Geun-Young) yang merupakan anak kepada seorang businessman yang gagal yang mempunyai hutang keliling pinggang.

Atas sesuatu insiden yang malas aku nak citer kat sini (kalo nak tau, sila la tengok sendiri ye), Mae Ri bertemu dengan Kang Mu-Gyul (Jang Geun-Suk). Pada masa yang sama, bapak Mae Ri bertemu ngan kawan baek dia, seorang businessman yang berjaya. Dan atas dasar perjanjian masa lampau dan juga sebab nak lunaskan sumer hutang dia, bapak Mae Ri mengaturkan perkahwinan ngan anak kawan baek dia tuh. Nama budak tuh, Jung-In.

Untuk mengelakkan perkahwinan tersebut, Mae Ri pura2 telah berkahwin dengan Mu-Gyul. Start daripada situ, bermacam2 konflik berlaku. Nak tau lebih lanjut, sila tengok sendiri citer nih. Hehehe...


 [Gambar kahwin versi "wa tipu bapak lu weii"]


Sebelum aku nak bagi komen pasal citer ni, aku nak ucapkan tahniah kepada director citer ni, dan juga pelakon yang membawa watak sebagai bapak Mae Ri dan bapak Jung-In. Bukan tahniah sebab citer ni terlalu best sangat. No. Aku rasa Secret Garden, My Princess ngan Oh! My Lady berganda lagi best kot.

Tapi aku nak ucapkan tahniah sebab berjaya membuat aku annoy ngan dua ekor watak nih. Sebab sker2 ati dia je nak paksa orang kahwin ngan bukan pilihan hati. Lempang nak?




1st thing aku nak komen adalah pasal storyline dia. Citer ni agak tipikal gak la bagi aku. Dah la tipikal. Jenis yang aku tak sker lak tuh. Aku tak sker citer2 yang mak bapak paksa anak kahwin ngan orang yang dia tak sker.

Kalo dia ada selitkan humor yang banyak, mungkin takde masalah untuk aku tonton. Aku bole tonton dengan senang hati kalo macam tuh. Atau pun anak dia jenis yang memberontak, tak ikut kata mak bapak. Pastu bagi tau depan2, "saya tak kan ikut arahan bapak". Mae Ri ngan Jung-In lak style pak turut. Melawan pun senyap2 je. Belakang tabir kata orang. Berlainan ngan watak Kim Joo Won lakonan Hyun Bin dalam citer Secret Garden.

OST drama ni pun agak kurang menarik. Ada la 1-2 lagu yang sedap. Tapi sedap2 pun, tak motivate aku langsung untuk donload lagu tuh. You know what I'm trying to say kan.


Rating:




5 comments:

Anonymous said...

wowowoooo..
cter ni bst la wehh..
bnding ngn scret grden y slow motion tuhh..
aku bg cter ni 4 star..

vanilla said...

hahaah..not bad gak cite nih..tp still xleh lawan secret garden,dream high, gumiho...hekhek

aswadz said...

@anon: laen org, laen taste dia...

@vanilla: secret garden still the best buat masa skang nih. hehehe...

cweet pinky said...

hehehe , CP pown suke biasa2 je secret gardn pown cmtuh tp bes g secret grden bile lelaki tuh open je lawan mak dye tapi ngn cara yang bijak or genius :P hehehe~

marry me mary nih lak CP suke heroin dye sebab cerita , my cinderella stepsister tuh ~

aswadz said...

hehehe... ni minat citer ke minat heroin. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...