Thursday, August 16, 2012

Top 10 Lagu Raya Sepanjang Zaman

Esok dah mula cuti sekolah. Aku sure ramai yang dah planning nak balik kampung esok. Maklumlah, nak elak jammed. Tapi aku rasa, jalan still akan jammed gak. Tapi tak kira la korang sangkut dalam jammed ke tidak, yang pasti, masa on da way nak balik kampung tu, mesti korang akan pasang lagu raya dalam kereta kan. Yang drive sorang2 lak, confirm korang akan drive sambil melalak dalam kereta.

Hari ini aku nak kongsi ngan korang sumer 10 lagu raya paling popular sepanjang zaman. Kalo tak putar lagi ni kat radio, memang tak sah. Macam tak lengkap je Hari Raya kalo lagu ni takde. Hahaha... Macam melebih2 lak ayat aku.


 [Tapi bukan 21 tau, aku list kan 10 je]


1. Dari Jauh Ku Pohon Maaf (Sudirman)

2. Dendang Perantau (P. Ramlee)

3. Suasana Di Hari Raya (Anuar Zain & Ellina)

4. Satu Hari di Hari Raya (M. Nasir)

5. Cahaya Aidilfitri (Black Dog Bone)

6. Kepulangan yang Dinanti (Aman Shah)

7. Selamat Hari Raya (Saloma)

8. Pulang di Hari Raya (Noorkumalasari)

9. Sesuci Lebaran (Dato' Siti Nurhaliza)

10. Menjelang Hari Raya (DJ Dave)


Tapi kalo nak diikutkan, ada banyak lagi lagu raya yang popular. Contoh nyer lagu Balik Kampung nyanyian Allahyarham Sudirman dan lagu Seloka Hari Raya nyanyian Uji Rashid dan Hail Amir. So, kalo korang style dengar mp3 dalam kereta, apa kata korang masukkan sumer 10 (mungkin 12) lagu ni ke dalam mp3 korang. Baru la rasa suasana Hari Raya.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri.


Sumber: Yahoo! News


8 comments:

-meeSUPERGIRL- said...

lagu raya yg dolu2 jugak yg masih best dgr .. yg baru mcm xlyn sgt ..

bukankosong said...

ofkos lagu tok iti!

aswadz said...

@supergirl: haaaa... setuju2.

@bukankosong: aku ingat hang sebut itik td.

LelakiSemalam said...

semua lagu raya ini aku tak suka dengar...boleh buat airmata aku habis!

puteri kasih said...

best dengar lagu raya evergreen ni :)

aswadz said...

@lelaki semalam: hahaha... dah tu hang sker dgr lagu raya yg mana?

@puteri: a'ah. lagu zaman skang kurang feel.

tirahzairi said...

no 3.....hehe

aswadz said...

haaaa... yg tu mmg terbaek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...